A Biharugrai hal a természeti adottságoknak, a tartás körülményeinek és a 2011. évben bevezetésre kerülő, a táj adottságaira alapozott egyedi haltermelési technológiának köszönhetően kiváló minőségű. A specifikus termelési technológia, a kitűnő természeti adottságok, a vízminőség és a halastavak ásványi anyagokban gazdag tómedre együttesen egyedülállóan tiszta ízű halhúst eredményez.

A halak nevelése során kiemelt szempont, hogy a gyarapodáshoz szükséges fehérjeforrást elsősorban a tavakban természetes módon termelődő planktonikus szervezetek biztosítják, így táppal történő takarmányozást nem alkalmazunk. Takarmányozási technológiánk lényege, hogy a planktonikus szervezetek biztosította fehérje forrás mellé kiegészítő takarmányozásként kizárólag gabonaféléket alkalmazunk, így a halak növekedésük során csak természetes – GMO, antibiotikum és egyéb gyógyszerektől mentes – eredetű táplálékot fogyasztanak. Ennek köszönhetően a halhús alacsony zsírtartalommal, kiváló minőséggel és összességében véve táplálkozás egészségügyi szempontból rendkívüli magas értékkel bír.

Ezen egyedi haltermelési technológia alkalmazásának további fontos jellemzője más ágazatokkal szemben, hogy a termelés során a természeti erőforrásokat nem éljük fel, sőt azok folyamatos fenntartása, megújítása történik. Ennek eredményeképpen az általunk művelt halastavakon rendkívül magas egyed- és fajgazdagságú élőlény társulás un., halastavi ökoszisztéma jön létre, biztosítva ezzel természeti értékeink hosszú távú fenntartását.

A biharugrai haltermelés során az élő hal nevelése szigorú és folyamatos állategészségügyi kontroll mellett történik, mely az alkalmazott minőségbiztosítási rendszerrel együtt az év bármely napján garantálják a magas minőségű és megbízható eredetű haltermékeket vevőink részére.